Produktchef Skogsverktyg - Husqvarna

Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2015 uppgick till 36 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.

www.husqvarnagroup.com

Som produktchef inom Husqvarnas team för tillbehör förväntas du vara produkt- och applikationsexpert och ska utveckla en specifik portfölj av produkter genom hela livscykeln. Tillsammans med dina kollegor tar du fram skarpa underlag, för att kunna erbjuda input till en strategisk nivå för såväl vidareutveckling av befintliga produkter som nyutveckling av framtidens produkter till konsumenter och professionella användare. Några exempel på produkter i din portfölj är skogsverktyg såsom yxor, verktygsbälten och brytjärn.

Du kommer att vara ansvarig genom hela produktlivscykeln, från att definiera marknaden och användarnas krav till att ta fram nya projekt, skapa produktstrategi, affärs- och produktgenerationsplan. Andra viktiga områden är att övervaka och analysera trender, konkurrens och teknikutveckling. Du är ett viktigt stöd för försäljning och marknad i lanseringen av nya produkter. Rollen kräver många tvärfunktionella gränssnitt, t ex slutkunder, försäljnings-organisationer, R & D och leverantörer.

Tack vare din goda förståelse för marknadens och skogsnäringens löpande behov och utveckling, så kommer du vara delaktig i att leverera nya avgörande produkter och tjänster till marknaden. Du har en akademisk utbildning och ett stort intresse om Husqvarnas produkter.

Som person är du lyhörd och skapar på ett naturligt sätt professionella relationer. Arbetet kräver en förmåga att kunna arbeta systematiskt med god framförhållning på en övergripande nivå samt med noggrannhet för detaljer. Mycket goda kunskaper engelska, i både tal och skrift, är ett krav. Placeringsort är i Huskvarna.

I denna rekrytering samarbetar Husqvarna med VEM AB. VEM är specialiserade på rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar och kvalificerade specialister. För tjänsten tillämpas löpande urval och vi önskar din ansökan via vår hemsida www.vem.se. För mer information kontakta Henrik Hallström eller Martin Gerhardsson på 036-570 11 80.

 


TIPSA EN VÄN


Ansök till tjänsten