Gruppchef R&D - Husqvarna Group

Husqvarna Group är en globalt ledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och globalt ledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2015 uppgick till 36 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.

www.husqvarnagroup.com

Produktutvecklingen för Riders EU (åkbara gräsklippare) och Walk Behind Mowers (gå-bakom gräsklippare) är centrerad till Huskvarna och du kommer tillsammans med andra kollegor driva utvecklingen framåt för framtidens bensin- och batterigräsklippare. Tillverkningen sker främst i Husqvarnas fabriker i Polen och Italien men också till viss del i Sverige (Huskvarna). Husqvarna har många underleverantörer i såväl Europa och Asien, vilket innebär ett brett internationellt kontaktnät.

Som chef för en grupp inom utvecklingsfunktionen på Riders i Huskvarna ansvarar och driver du både utveckling och vidareutveckling av såväl bensin- som batteridrivna Riders och Walk Behinds. I din roll driver och leder du hela utvecklingsprocesser, från idé till färdig produkt och uppföljning mot marknad. Inom utvecklingen sker en spännande innovationstakt där du är ansvarig för planering, genomförande och uppföljning av utvecklingsprojekt enligt Husqvarnas utvecklingsprocess. Tillsammans med din grupp och kollegor tar du fram nya features och färdigutvecklar dessa till produktionsstarter i Polen, Italien och Sverige.

Fokus i tjänsten som gruppchef blir att målstyra, motivera och stödja din grupp. Du vidareutvecklar och implementerar processer och metoder inom gruppens arbetsområde. Tjänsten innebär personal- och ekonomiansvar för ca 8 personer. I detta ingår bl a kompetensutveckling och rekrytering av gruppmedlemmar.

Du är civil-/högskoleingenjör och har motsvarande erfarenhet inom området maskinteknik eller mekatronik. Du har vidare minst 3 till 5 års erfarenhet från en liknande tjänst alt. projektledande roll från verkstadsindustrin. I ditt arbete kommer du att ha täta kontakter med personer inom koncernen över hela världen varför det är viktigt att du är en öppen person som är bra på att kommunicera med andra.  Du har mycket bra kunskaper i svenska och engelska.

Andra kännetecken på ditt sätt att arbeta är att du är strukturerad och har en förmåga att vara lyhörd och att inspirera människor i din omgivning. Du är analytisk, van att arbeta i projektform och bra på att starta/avsluta projekt och förändringsarbeten.

Vi erbjuder dig många tillfällen att arbeta med frågor av olika innehåll och det ger dig en bra plattform för personlig och yrkesmässig utveckling i ett internationellt perspektiv.

VEM AB är specialiserade på rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar och kvalificerade specialister. För tjänsten tillämpar vi löpande urval och önskar din ansökan via vår hemsida www.vem.se. För mer information, vänligen kontakta Henrik Hallström på 036 570 11 80.


TIPSA EN VÄN


Ansök till tjänsten