Senior R&D Manager Robotics - Husqvarna Group

Husqvarna Group är en globalt ledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och globalt ledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2016 uppgick till 36 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer på www.husqvarnagroup.com

R&D avdelningen ansvarar för all design, utveckling och underhåll av robotgräsklipparen. Avdelningen har växt kraftfullt de senaste åren och är idag drygt 100 personer fördelade inom mekanik, mjukvara, elektronik, test och lab. Det är en innovativ, lösningsfokuserad och snabbrörlig enhet med en fortsatt hög tillväxttakt. R&D-ansvaret är divisionsöverskridande vilket innebär ett nära samarbete med divisionerna Gardena och Consumer brands.

Du är övergripande ansvarig för att operativt leda och vidareutveckla R&D-funktionen med fullt ekonomiskt ansvar. Som R&D Manager kommer du ha ett stort fokus på att bygga välfungerande och högpresterande team samt att skapa ett starkt engagemang och motivation hos dina medarbetare.  Att utveckla designprocessen, metoder, verktyg och tekniker för att säkerställa ett effektivt arbetssätt och för att skapa förutsättning till att nå de höga målsättningarna för robust design är en del av rollen. Du kommer även arbeta med ständiga förbättringar och processer för att implementera detta. Skapa förutsättningar för att uppnå projektkvalité, leverans och kostnadsmål ligger inom ditt ansvarsområde tillsammans med resursfördelning, budgetarbete, rapportering och andra administrativa uppgifter.

Du är civil-/högskoleingenjör och har erfarenhet av produktutveckling inom mekanik, mjukvara eller elektronik. Du har flerårig erfarenhet från ledande befattning alt. projektledande roll. Det är meriterande med erfarenhet av utveckling och industrialisering av högvolymprodukter och konsumentprodukter. Du har en förmåga och vilja att utveckla människor och organisationer, du arbetar konstruktivt under stress och behåller alltid ditt affärskritiska sinne. Du sätter höga mål och jobbar uthålligt för att uppnå dem samtidigt som du snabbt kan anpassa ditt beteende för att nå mål, hantera svårigheter eller lösa problem. Samarbete och samverkan faller sig naturligt för dig och du hittar framgångsrika sätt att kompromissa.

Du är placerad i Huskvarna och rapporterar till Global R&D Manager Electric.

I den här rekryteringen har Husqvarna valt att samarbeta med VEM AB som är specialiserade på rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar och kvalificerade specialister. Vi önskar din ansökan via vår hemsida www.vem.se senast den 18 februari. För mer information, vänligen kontakta Lisa Florby på 036-570 11 80.


TIPSA EN VÄN


Ansök till tjänsten