VD - Scandinavian Eyewear

Scandinavian Eyewear har designat och utvecklat glasögon sedan 1948. Det är i Jönköping våra rötter finns. Det är här du finner flexibilitet, kunskap och kvalitet. Det är här vi testar idéerna. Vår ambition har alltid varit att designa och tillverka glasögon av högsta kvalitet. Scandinavian Eyewear har ett arv och en historia som få glasögonvarumärken kan jämföra sig med och vårt egna klassiska varumärke Skaga har genom åren formats av en lång rad framgångsrika svenska designers. Scandinavian Eyewears gedigna historia har satt sin prägel på skandinavisk glasögondesign och är idag en av marknadsledarna i Skandinavien. Scandinavian Eyewear är 24 anställda och omsätter 72 miljoner.

Sedan 2012 tillhör Scandinavian Eyewear världens tredje största glasögonföretag Marchon. Detta innebär att företagets produktportfölj har kompletterats med flera av världens ledande modevarumärken såsom Nike, Calvin Klein, CK och Chloé.

www.scandinavianeyewear.se

Som VD för Scandinavian Eyewear ansvarar du för att leda och fortsätta utveckla verksamheten såväl strategiskt som operativt. Du driver den fortsatta etableringen på den skandinaviska marknaden där du bidrar till att skapa rätt affärsmöjligheter för de svenska varumärkena Skaga och Pilgrim samt de internationella varumärkena inom Marchon. Du leder och coachar din organisation som idag består av 24 medarbetare, varav fem är direktrapporterande. Du rapporterar till VD för EMEA Global och ingår i teamet för EMEA global.

Din personlighet präglas av ett stort engagemang och en tydlig drivkraft. Du är kommunikativ och resultatinriktad samt har du ett utpräglat intresse för affärsutveckling och ledarskap.

Vi söker dig med tidigare ledarerfarenhet från försäljning och/eller affärsutveckling från distributör- och återförsäljarledet. Du är starkt försäljnings- och marknadsorienterad samt skicklig på att identifiera och utveckla marknaden. Du är en inspirerande ledare med förmågan att visualisera och framgångsrikt implementera strategier. Rollen innebär regelbundna resor inom Skandinavien. Placeringsort är Jönköping och tjänsten kräver flytande svenska och engelska i tal och skrift.

VEM AB är specialiserade på rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar och kvalificerade specialister. För tjänsten tillämpar vi löpande urval och önskar din ansökan via vår hemsida www.vem.se. För mer information kontakta Anette Beckman eller Henrik Hallström på 036-570 11 80.


TIPSA EN VÄN


Ansök till tjänsten