VEM - logotype

Rekrytering -Hos VEM finns er nästa chef!

Rätt organisation kan ta företaget framåt.
VEM vet hur du får rätt kandidat till den roll ni söker.

Rätt kandidat till varje uppdragsgivare.

Vi har över 20 års erfarenhet av chefs- och managmentrekrytering och en djupgående kunskap kring vilka frågor som ska ställas och analyser som bör göras. För oss kommer varje uppdrag med sina egna specifika utmaningar.

Rekrytering – det viktigaste valet.

När ditt företag anlitar VEM för att rekrytera en ny chef använder vi erfarenheten och noggrannheten hos våra rekryteringskonsulter. Vi kompletterar det med beprövade tester och kompetensbaserat arbetssätt. Allt för att ni ska få en medarbetare med både rätt kunnande, rätt potential och rätt personlighet för er företagskultur.

Vikten av närvaro

När det handlar om att etablera förtroende och förståelse i såväl nätverk som företag finns det få saker som är lika viktiga som närvaro. Vår kunskap om den region vi arbetar i och de starka kompetenser som utvecklas här ger oss optimala förutsättningar att snabbt hitta fram till lösningar för våra kunders behov. Från start till mål får du all nödvändig information för att kunna överblicka rekryteringens status och känna dig trygg.

Rätt management

Vad är rätt ledning? Tillsammans med oss inleder vi alla uppdrag med att gemensamt belysa våra kunders behov, framtida utmaningar och önskade utveckling. Vi besöker Ert företag och träffar ett flertal olika intressenter för att vi ska bilda oss en uppfattning om tjänsten, viktiga kompetenser, verksamheten och företagskulturen. På så sätt undviker vi eventuella fallgropar och kan tydliggöra vilka förmågor de kandidater vi senare presenterar ska besitta för att ta er till nästa nivå.

Våra styrkor:

 • Lång erfarenhet av olika typer av verksamheter
 • Gedigen verksamhetsförståelse
 • Konsulterande och rannsakande
 • Kompetensbaserat arbetssätt
 • Kompletterar vår erfarenhet med tester 
 • Engagemang
"Vi hjälper er att identifiera potential, förmåga och kapacitet istället för att enbart titta i backspegeln och fokusera på tidigare erfarenheter."
Eva Dehn Eriksson, VEM

Executive Search

Det finns ibland flera anledningar till att välja Executive Search, ett så kallat tyst uppdrag. När vi handplockar kompetens via konfidentiella kanaler och väl utvecklade nätverk. Vissa gånger passar det helt enkelt mycket bättre än att gå ut offentligt med en annons. Här har vi stor användning av vårt breda nätverk och vår förmåga till en aktiv search.

Precis som vid en traditionell rekrytering, utvärderar vi ditt företag och hittar tillsammans med dig de kriterier som är nödvändiga för tjänsten. Därefter tar vi kontakt med de vi tror kan passa det ni söker, givetvis utan att säga för vilket bolag vi söker för. Som ett komplement kan det ibland passa att även annonsera ut tjänsten, men även då utan att nämna vilket bolag det handlar om.

Searchprocess

Vi har en väl utvecklad och framgångsrik searchprocess. Våra dedikerade researchers involveras i samtliga av våra rekryteringsprocesser. De kartlägger potentiella kandidater och tar kontakt med de profiler som är intressanta för uppdraget. Vi genomför en bred search både i och utanför vårt nätverk.

Tystnadsplikt

Förhållandet mellan er som uppdragsgivare och VEM grundar sig i ömsesidig lojalitet och ömsesidigt förtroende. Vi har fullständig diskretion rörande uppdragsgivarens angelägenheter såsom omorganisationer och affärsplaner.

Stegen till rätt kandidat

 • Kravprofil
 • Annonsering
 • Executive Search
 • 1:a intervjuer
 • Tester
 • Kompetensbaserade intervjuer
 • Referenser
 • Kandidatpresentation
Aktuella uppdrag

Inköpsansvarig

|

Wematter

Sista ansökningsdag:
September 4, 2022

Till det innovativa scale-up bolaget söker VEM en Inköpsansvarig som ska utveckla och etablera en professionell inköpsfunktion.

CFO

|

Wematter

Sista ansökningsdag:
July 9, 2022

Till det innovativa scale-up bolaget Wematter söker VEM en proaktiv och affärsorienterad CFO som ska anta ett helhetsansvar för verksamhetens finansiella och administrativa funktion.

Service & Support Manager

|

Coloreel Group AB (publ)

Sista ansökningsdag:
September 17, 2022

VEM söker en initiativtagande och lösningsfokuserad Service & Support Manager till Coloreel som vill bidra till att revolutionera textilindustrin med innovativ teknologi.

HR-chef

|

Isaberg Rapid AB

Sista ansökningsdag:
August 27, 2022

VEM söker en verksamhetsorienterad och engagerad HR-chef som vill driva och utveckla ett strategiskt såväl som operativt HR-arbete i en branschledande internationell koncern.

VD

|

Konfidentiell

Sista ansökningsdag:
October 31, 2022

För uppdragsgivares räkning söker vi, till Östergötland, en drivande vd med goda produktionskunskaper och sinne för affär.

Rådgivningschef Företag och Lantbruk

|

Länsförsäkring Kronoberg

Sista ansökningsdag:
October 21, 2022

Vill du vara med att utveckla bankaffären och kunderbjudandet inom Företag och Lantbruk i ett lokalt, kundägt bolag med en tydlig värdegrund, där kundupplevelsen är i fokus och som har ett av Sveriges mest kända varumärken?

Compliance Officer

|

Länsförsäkring Kronoberg

Sista ansökningsdag:
August 31, 2022

Vill du arbeta i en specialistroll med ett brett uppdrag genom hela verksamhetens affär? Vi söker nu en Compliance Officer till Länsförsäkring Kronoberg, med ansvar för regelefterlevnadsfrågor.

Kategorichef Mötesrummet

|

Kinnarps

Sista ansökningsdag:
October 31, 2022

Kinnarps växer och söker en kategorichef som vill ta ett övergripande ansvar för Kinnarps produktkategori Möten.

Fastighets- och serviceansvarig

|

Länsförsäkring Kronoberg

Sista ansökningsdag:
August 31, 2022

VEM söker dig som vill vara med och skapa och utveckla Länsförsäkring Kronobergs nya Fastighets- och servicefunktion. 

Försäljningschef Technical Information & Learning

|

Etteplan

Sista ansökningsdag:
August 4, 2022

I rollen som Försäljningschef kommer du att ingå i ledningsgruppen för affärsområdet Technical Documentation Solutions (TDS) inom Etteplan Sverige. Du blir en nyckelperson i arbetet med att nå Etteplans aggressiva globala tillväxtmål inom området.

Business Development Lead, Technical Information

|

Etteplan

Sista ansökningsdag:
July 2, 2022

Etteplan söker dig som brinner för att göra affärer och skapa nydanande strategiskt värdeskapande affärsupplägg inom det alltmer affärskritiska området för Tekniska informationslösningar.

Teamledare

|

Coloreel Group AB (publ)

Sista ansökningsdag:
August 6, 2022

VEM söker en ledande och lösningsorienterad teamledande mjukvaruutvecklare som vill ha en betydelsefull roll i Coloreels fortsatta kraftiga utvecklingsfas.

Project Manager

|

Husqvarna Group

Sista ansökningsdag:
August 6, 2022

VEM is looking for a project manager who will lead projects towards the expansive commercial lawn and garden area and regarding the high priority robotics product category.

Ekonomikonsulter

|

VEM

Sista ansökningsdag:
August 13, 2022

Vi har fått flera interimsförfrågningar inom området för Ekonomi och söker nu efter interimskonsulter till vårt nätverk!

Registrera dig i vårt kandidatnätverk

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er.

Kontakta oss