Tillsatt - Ekonomichef, Interim

Som Ekonomichef i företaget förväntas du vara ett tydligt och aktivt stöd gentemot platschef och ledningsgrupp vad gäller ekonomisk rapportering samt analyser och uppföljning av verksamheten. Din uppgift är att fortsätta vidareutveckla ekonomifunktionen så att den stödjer affärsverksamheten på bästa sätt.

Du ansvarar för månadsbokslut till koncern samt tillhörande löpande uppgifter, årsbokslut, prognos och budget. Du arbetar i nära samarbete med främst ledningen i verksamhetsfrågor och är ett proaktivt stöd mot försäljning och inköp i både kalkyler och uppföljningar. Till din hjälp har du en medarbetare som du arbetsleder. Du rapporterar till Platschef och CFO för affärsområdet samt ingår i ledningsgruppen.

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har några års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Som person är du starkt affärsorienterad och resultatinriktad och har förmågan att se helheten och förstå kopplingen till eventuella avvikelser. Du tycker om kontinuerligt förbättringsarbete och drivs av att utveckla och effektivisera ekonomifunktionens processer. Att vara kommunikativ, prestigelös och jordnära är ytterligare viktiga egenskaper för rollen.

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT


interim

Ibland uppstår ett tillfälligt behov av en ny chef eller kvalificerad specialist. Orsakerna till det kan variera, men tack vare vårt stora nätverk av erfarna interimkonsulter kan vi snabbt hitta en effektiv lösning.

Läs mer