Kontakta oss
|
Insikter
VEM - logotype

Elin Elmeke - Att hitta rätt person till rätt plats

Elin Elmeke började på VEM i kombination med sina studier på HR-programmet på Jönköpings University. Nu har hon sedan ett par år tillbaka arbetat med Rekrytering, Research och Interim Management hos oss.

Vad var det du studerade?
HR-programmet med inriktning Företagsekonomi. Jag valde det programmet för att jag alltid haft ett stort intresse för människor. Under tidens gång har jag funnit att jag intresserat mig mer och mer för HR sett ur ett marknadsperspektiv, där rekrytering hör till.

Vad tillför du på VEM?
- Jag har ett väldigt stort intresse för att följa utvecklingen inom branschen och hela tiden vara uppdaterad om vad som händer sett till marknaden och forskningen inom bland annat HR, Employer Branding och rekryteringsmetoder. Det gör att jag kanske kan se saker med andra ögon och vågar utmana traditionella tillvägagångssätt. Jag tror att det är ett bra komplement till mina kollegors långa erfarenheter från arbetslivet.  

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag skulle nog säga att det bästa är förändringen man är med om tillsammans med kunden och kandidaten. Man får följa dem hela vägen från uppstart till att de skriver på anställningsavtalet och står inför nya spännande utmaningar. Vad gäller kontakten med potentiella kandidater är det många som kanske inte ens vet att vi är på jakt efter någon på en viss position, eller vågar tro att deras profiler är intressanta – så att ta det samtalet som kan leda till att de tar steget att genomföra en stor livsförändring är såklart väldigt roligt.

Vad är utmaningen med ditt jobb?
Rätt person på rätt plats! Det är ju såklart den främsta utmaningen, men också det som driver mig.

Vilka är dina styrkor i din roll?
Jag är envis, öppen och har lätt för att skapa kontakt med andra människor.

Vad var det du studerade?
HR-programmet med inriktning Företagsekonomi. Jag valde det programmet för att jag alltid haft ett stort intresse för människor. Under tidens gång har jag funnit att jag intresserat mig mer och mer för HR sett ur ett marknadsperspektiv, där rekrytering hör till.

Vad tillför du på VEM?
- Jag har ett väldigt stort intresse för att följa utvecklingen inom branschen och hela tiden vara uppdaterad om vad som händer sett till marknaden och forskningen inom bland annat HR, Employer Branding och rekryteringsmetoder. Det gör att jag kanske kan se saker med andra ögon och vågar utmana traditionella tillvägagångssätt. Jag tror att det är ett bra komplement till mina kollegors långa erfarenheter från arbetslivet.  

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag skulle nog säga att det bästa är förändringen man är med om tillsammans med kunden och kandidaten. Man får följa dem hela vägen från uppstart till att de skriver på anställningsavtalet och står inför nya spännande utmaningar. Vad gäller kontakten med potentiella kandidater är det många som kanske inte ens vet att vi är på jakt efter någon på en viss position, eller vågar tro att deras profiler är intressanta – så att ta det samtalet som kan leda till att de tar steget att genomföra en stor livsförändring är såklart väldigt roligt.

Vad är utmaningen med ditt jobb?
Rätt person på rätt plats! Det är ju såklart den främsta utmaningen, men också det som driver mig.

Vilka är dina styrkor i din roll?
Jag är envis, öppen och har lätt för att skapa kontakt med andra människor.

Kontakta oss