Kontakta oss
|
Insikter

Elin Elmeke - Researchern som hittar rätt person till rätt plats

Elin Elmeke har under det senaste året arbetat som Researcher hos oss under tiden hon studerat på HR-programmet på Jönköpings University. Nu har hon tagit examen och vi är mycket glada för att hon ville fortsätta hos oss. Vem vill inte ha en vass Researcher som kollega? VEM vill!

Vad var det du studerade?
HR-programmet med inriktning Företagsekonomi. Jag valde det programmet för att jag alltid haft ett stort intresse för människor. Under tidens gång har jag funnit att jag intresserat mig mer och mer för HR sett ur ett marknadsperspektiv, där rekrytering hör till.

Vad tror du att du kan tillföra VEM?
- Jag tror att det är en fördel att jag precis avslutat mina studier och har mycket aktuell och färsk kunskap som jag nu kan applicera i praktiken. Jag har med mig den senaste forskningen inom bland annat HR, Employer Branding och rekryteringsmetoder. Det gör att jag kanske kan se saker med andra ögon. Jag tror att det kan vara ett bra komplement till mina kollegors långa erfarenheter från arbetslivet.  

Vad är det bästa med ditt jobb som Researcher?
Jag skulle nog säga att det bästa är förändringen man är med om tillsammans med kandidaten. Man får följa dem från det att de informeras om att det finns en tjänst som kan passa dem, till att de skriver på anställningsavtalet. Många kanske inte ens vet att vi är på jakt efter någon på en viss position, eller vågar tro att deras profiler är intressanta – så att ta det samtalet som kan leda till att de tar steget att genomföra en stor livsförändring är såklart väldigt roligt.

Vad är utmaningen med ditt jobb?
Rätt person på rätt plats! Det är ju såklart den främsta utmaningen, men också det man som Researcher drivs av.

Vilka är dina styrkor som researcher?
Jag är envis, öppen och har lätt för att skapa kontakt med andra människor.

Vad ser du fram emot just nu?
Att kicka igång arbetskarriären! Jag ser verkligen fram emot att få växa och utvecklas tillsammans med VEM.

Vad var det du studerade?
HR-programmet med inriktning Företagsekonomi. Jag valde det programmet för att jag alltid haft ett stort intresse för människor. Under tidens gång har jag funnit att jag intresserat mig mer och mer för HR sett ur ett marknadsperspektiv, där rekrytering hör till.

Vad tror du att du kan tillföra VEM?
- Jag tror att det är en fördel att jag precis avslutat mina studier och har mycket aktuell och färsk kunskap som jag nu kan applicera i praktiken. Jag har med mig den senaste forskningen inom bland annat HR, Employer Branding och rekryteringsmetoder. Det gör att jag kanske kan se saker med andra ögon. Jag tror att det kan vara ett bra komplement till mina kollegors långa erfarenheter från arbetslivet.  

Vad är det bästa med ditt jobb som Researcher?
Jag skulle nog säga att det bästa är förändringen man är med om tillsammans med kandidaten. Man får följa dem från det att de informeras om att det finns en tjänst som kan passa dem, till att de skriver på anställningsavtalet. Många kanske inte ens vet att vi är på jakt efter någon på en viss position, eller vågar tro att deras profiler är intressanta – så att ta det samtalet som kan leda till att de tar steget att genomföra en stor livsförändring är såklart väldigt roligt.

Vad är utmaningen med ditt jobb?
Rätt person på rätt plats! Det är ju såklart den främsta utmaningen, men också det man som Researcher drivs av.

Vilka är dina styrkor som researcher?
Jag är envis, öppen och har lätt för att skapa kontakt med andra människor.

Vad ser du fram emot just nu?
Att kicka igång arbetskarriären! Jag ser verkligen fram emot att få växa och utvecklas tillsammans med VEM.

Kontakta oss
Nätverk