VEM - logotype

Rekrytering -Hos VEM finns er nästa chef!

Rätt organisation kan ta företaget framåt.
VEM vet hur du får rätt kandidat till den roll ni söker.

Rätt kandidat till varje uppdragsgivare.

Vi har över 20 års erfarenhet av chefs- och managmentrekrytering och en djupgående kunskap kring vilka frågor som ska ställas och analyser som bör göras. För oss kommer varje uppdrag med sina egna specifika utmaningar.

Rekrytering – det viktigaste valet.

När ditt företag anlitar VEM för att rekrytera en ny chef använder vi erfarenheten och noggrannheten hos våra rekryteringskonsulter. Vi kompletterar det med beprövade tester och kompetensbaserat arbetssätt. Allt för att ni ska få en medarbetare med både rätt kunnande, rätt potential och rätt personlighet för er företagskultur.

Vikten av närvaro

När det handlar om att etablera förtroende och förståelse i såväl nätverk som företag finns det få saker som är lika viktiga som närvaro. Vår kunskap om den region vi arbetar i och de starka kompetenser som utvecklas här ger oss optimala förutsättningar att snabbt hitta fram till lösningar för våra kunders behov. Från start till mål får du all nödvändig information för att kunna överblicka rekryteringens status och känna dig trygg.

Rätt management

Vad är rätt ledning? Tillsammans med oss inleder vi alla uppdrag med att gemensamt belysa våra kunders behov, framtida utmaningar och önskade utveckling. Vi besöker Ert företag och träffar ett flertal olika intressenter för att vi ska bilda oss en uppfattning om tjänsten, viktiga kompetenser, verksamheten och företagskulturen. På så sätt undviker vi eventuella fallgropar och kan tydliggöra vilka förmågor de kandidater vi senare presenterar ska besitta för att ta er till nästa nivå.

Våra styrkor:

 • Lång erfarenhet av olika typer av verksamheter
 • Gedigen verksamhetsförståelse
 • Konsulterande och rannsakande
 • Kompetensbaserat arbetssätt
 • Kompletterar vår erfarenhet med tester 
 • Engagemang
"Vi hjälper er att identifiera potential, förmåga och kapacitet istället för att enbart titta i backspegeln och fokusera på tidigare erfarenheter."
Eva Dehn Eriksson, VEM

Executive Search

Det finns ibland flera anledningar till att välja Executive Search, ett så kallat tyst uppdrag. När vi handplockar kompetens via konfidentiella kanaler och väl utvecklade nätverk. Vissa gånger passar det helt enkelt mycket bättre än att gå ut offentligt med en annons. Här har vi stor användning av vårt breda nätverk och vår förmåga till en aktiv search.

Precis som vid en traditionell rekrytering, utvärderar vi ditt företag och hittar tillsammans med dig de kriterier som är nödvändiga för tjänsten. Därefter tar vi kontakt med de vi tror kan passa det ni söker, givetvis utan att säga för vilket bolag vi söker för. Som ett komplement kan det ibland passa att även annonsera ut tjänsten, men även då utan att nämna vilket bolag det handlar om.

Searchprocess

Vi har en väl utvecklad och framgångsrik searchprocess. Våra dedikerade researchers involveras i samtliga av våra rekryteringsprocesser. De kartlägger potentiella kandidater och tar kontakt med de profiler som är intressanta för uppdraget. Vi genomför en bred search både i och utanför vårt nätverk.

Tystnadsplikt

Förhållandet mellan er som uppdragsgivare och VEM grundar sig i ömsesidig lojalitet och ömsesidigt förtroende. Vi har fullständig diskretion rörande uppdragsgivarens angelägenheter såsom omorganisationer och affärsplaner.

Stegen till rätt kandidat

 • Kravprofil
 • Annonsering
 • Executive Search
 • 1:a intervjuer
 • Tester
 • Kompetensbaserade intervjuer
 • Referenser
 • Kandidatpresentation
Aktuella uppdrag

Establishment Manager LCA Sweden

|

Etteplan

Sista ansökningsdag:
March 30, 2023

Vi söker dig som drivs av verksamhetsutveckling och kundnytta som vill etablera och vidareutveckla ett strategiskt prioriterat kompetensområde inom ett globalt ledande företag som verkar i teknikens framkant !

Platschef Värnamo

|

Schenker Åkeri

Sista ansökningsdag:
February 25, 2023

Till Schenker Åkeri söker VEM en engagerad Platschef som med ett tryggt ledarskap ska leda och utveckla verksamhetens enhet i Värnamo.

Sortimentschef

|

Svenska Hem

Sista ansökningsdag:
June 3, 2023

Till Svenska Hem söker vi nu en affärsorienterad Sortimentschef som vill bli en del av en framåtriktad och engagerad organisation som kan skandinavisk design och kvalitet!

Trade Marketing Manager Nordics

|

Isaberg Rapid AB

Sista ansökningsdag:
February 11, 2023

VEM söker en engagerad och framåtlutad Trade Marketing Manager Nordics som vill ansvara för att skapa ökad medvetenhet för varumärket Rapid i Norden.

Interim Kvalitets- och miljötekniker

|

Konfidentiell

Sista ansökningsdag:
March 11, 2023

Till vår kund söker vi en interim Kvalitets- och miljötekniker för ett heltidsuppdrag på ca 4-6 månader.

Ekonomichef

|

Wirtgen Sweden AB

Sista ansökningsdag:
March 31, 2023

Vi söker dig som vill ta ansvar för Wirtgens ekonomifunktion och samtidigt vara ett aktivt stöd och bollplank till verksamheten.

Team Manager El & Automation

|

Etteplan

Sista ansökningsdag:
February 28, 2023

VEM söker dig som brinner för kundorienterat arbete och ledarskap och som vill vara med på Etteplans stora utvecklingsresa. Som Team Manager kommer du att vara en nyckelperson i att möjliggöra tillväxtplanen inom El & Automation.

Produktionschef

|

Sandviks Metall

Sista ansökningsdag:
March 4, 2023

Till Sandviks Metall söker VEM en framåtriktad operativ Produktionschef som vill utveckla och effektivisera produktionen av svarvade produkter med höga krav på kvalitet och ytfinish.

Department Manager Engineering Services

|

Etteplan

Sista ansökningsdag:
February 11, 2023

VEM söker dig som brinner för kundorienterat arbete och ledarskap och som vill vara med på Etteplans framåtriktade utvecklingsresa. Som Department Manager kommer du att vara en nyckelperson i att möjliggöra tillväxtplanen inom Engineering services south.

International Category Manager

|

Isaberg Rapid AB

Sista ansökningsdag:
February 18, 2023

VEM söker en handlingskraftig och innovativ Category Manager som vill ansvara för och utveckla produktportföljen av olika typer av hand- och elverktyg i en branschledande internationell koncern.

Registrera dig i vårt kandidatnätverk

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er.

Kontakta oss