VEM - logotype

Rekrytering -Hos VEM finns er nästa chef!

Rätt organisation kan ta företaget framåt.
VEM vet hur du får rätt kandidat till den roll ni söker.

Rätt kandidat till varje uppdragsgivare.

Vi har över 20 års erfarenhet av chefsrekrytering och en djupgående kunskap kring vilka frågor som ska ställas och analyser som bör göras. För oss kommer varje uppdrag med sina egna specifika utmaningar.

Rekrytering – det viktigaste valet.

När ditt företag anlitar VEM för att rekrytera en ny chef använder vi erfarenheten och noggrannheten hos våra rekryteringskonsulter. Vi kompletterar det med beprövade tester och kompetensbaserat arbetssätt. Allt för att ni ska få en medarbetare med både rätt kunnande, rätt potential och rätt personlighet för er företagskultur.

Vikten av närvaro

När det handlar om att etablera förtroende och förståelse i såväl nätverk som företag finns det få saker som är lika viktiga som närvaro. Vår kunskap om den region vi arbetar i och de starka kompetenser som utvecklas här ger oss optimala förutsättningar att snabbt hitta fram till lösningar för våra kunders behov. Från start till mål får du all nödvändig information för att kunna överblicka rekryteringens status och känna dig trygg.

Rätt management

Vad är rätt ledning? Tillsammans med oss inleder vi alla uppdrag med att gemensamt belysa våra kunders behov, framtida utmaningar och önskade utveckling. Vi besöker Ert företag och träffar ett flertal olika intressenter för att vi ska bilda oss en uppfattning om tjänsten, viktiga kompetenser, verksamheten och företagskulturen. På så sätt undviker vi eventuella fallgropar och kan tydliggöra vilka förmågor de kandidater vi senare presenterar ska besitta för att ta er till nästa nivå.

Våra styrkor:

 • Lång erfarenhet av olika typer av verksamheter
 • Gedigen verksamhetsförståelse
 • Konsulterande och rannsakande
 • Kompetensbaserat arbetssätt
 • Kompletterar vår erfarenhet med tester 
 • Engagemang
"Vi hjälper er att identifiera potential, förmåga och kapacitet istället för att enbart titta i backspegeln och fokusera på tidigare erfarenheter."
Eva Dehn Eriksson, VEM

Executive Search

Det finns ibland flera anledningar till att välja Executive Search, ett så kallat tyst uppdrag. När vi handplockar kompetens via konfidentiella kanaler och väl utvecklade nätverk. Vissa gånger passar det helt enkelt mycket bättre än att gå ut offentligt med en annons. Här har vi stor användning av vårt breda nätverk och vår förmåga till en aktiv search.

Precis som vid en traditionell rekrytering, utvärderar vi ditt företag och hittar tillsammans med dig de kriterier som är nödvändiga för tjänsten. Därefter tar vi kontakt med de vi tror kan passa det ni söker, givetvis utan att säga för vilket bolag vi söker för. Som ett komplement kan det ibland passa att även annonsera ut tjänsten, men även då utan att nämna vilket bolag det handlar om.

Searchprocess

Vi har en väl utvecklad och framgångsrik searchprocess. Våra dedikerade researchers involveras i samtliga av våra rekryteringsprocesser. De kartlägger potentiella kandidater och tar kontakt med de profiler som är intressanta för uppdraget. Vi genomför en bred search både i och utanför vårt nätverk.

Tystnadsplikt

Förhållandet mellan er som uppdragsgivare och VEM grundar sig i ömsesidig lojalitet och ömsesidigt förtroende. Vi har fullständig diskretion rörande uppdragsgivarens angelägenheter såsom omorganisationer och affärsplaner.

Stegen till rätt kandidat

 • Kravprofil
 • Annonsering
 • Executive Search
 • 1:a intervjuer
 • Tester
 • Kompetensbaserade intervjuer
 • Referenser
 • Kandidatpresentation
Aktuella uppdrag

CFO

|

Konfidentiell

Sista ansökningsdag:
October 30, 2024

VEM söker till det Småländska Höglandet en affärs- och verksamhetsorienterad CFO till en ledande leverantör i sin bransch.

Kvalitets- och Miljöchef

|

Konfidentiell

Sista ansökningsdag:
October 30, 2024

VEM söker dig med förmåga att på både strategisk, taktisk och operativ nivå driva och utveckla arbetet inom Kvalitet och Miljö hos vår kund i GGVV-regionen.

VD

|

Gustafssons Mekaniska Verkstad AB

Sista ansökningsdag:
September 28, 2024

Gustafssons Mekaniska Verkstad befinner sig på en spännande tillväxtresa och söker efter en affärsorienterad VD som vill arbeta nära produktionen och fortsätta utveckla bolagets affärer.

Business Controller

|

Herenco, AO Indoor Climate

Sista ansökningsdag:
October 12, 2024

För dig som har intresse för verksamhetsstyrning, analys samt affärsutveckling finns här möjligheten att kliva in i en viktig roll för utvecklingen av Herencos nybildade affärsområde Indoor Climate.   

Produktchef

|

Konfidentiell

Sista ansökningsdag:
September 30, 2024

Till vår kund i Östra Smålands-regionen söker VEM en engagerad och strategisk Produktchef!

Operations Manager

|

Plannja

Sista ansökningsdag:
September 30, 2024

VEM söker en Operations Manager till Plannja med ett övergripande ansvar för tillverkning och leverans av bolagets byggprodukter av höghållfast stål av högsta kvalitet.

Ekonomichef

|

Konfidentiell

Sista ansökningsdag:
September 30, 2024

VEM söker en strukturerad och analytisk ekonom med intresse för effektivitet som vill ta klivet in i rollen som Ekonomichef hos vår kund i GGVV-området!

Logistik- & Kundservicechef

|

Strandmöllen AB

Sista ansökningsdag:
August 30, 2024

Till Strandmöllen söker VEM en utvecklingsinriktad ledare som brinner för att utveckla en nyfusionerad logistik- och kundserviceorganisation utifrån ett helhetsperspektiv.

Lead Engineer Electrical Engineering

|

Etteplan

Sista ansökningsdag:
August 25, 2024

I rollen som Lead Engineer blir du en nyckelperson i arbetet med att realisera värdet med moderna elektrifieringstrender, gentemot ledande kunder inom ett brett spektrum av branscher.

Koncernredovisningschef

|

Bufab Group

Sista ansökningsdag:
September 1, 2024

Till Bufab Group söker VEM en central och viktig roll som Koncernredovisningschef.

Teknik- & Produktionschef

|

Strandmöllen AB

Sista ansökningsdag:
August 30, 2024

Vill du bli en nyckelperson i en spännande tillväxtfas för ett företag som servar framstående teknikintensiva kunder inom ett brett spektrum av branscher. I så fall kan rollen som Teknik & Produktionschef på Strandmöllen vara din nästa karriärmöjlighet!

Ekonomichef

|

Signode Sweden AB

Sista ansökningsdag:
August 9, 2024

VEM söker en Ekonomichef till Signode Sweden AB i Burseryd som är en del av en världsledande internationell koncern.

Registrera dig i vårt kandidatnätverk

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er.

Kontakta oss